PÁLYÁZATAINK

SZÜLŐ2021

Projekt címe: SZÜLŐ2021
Projekt azonosító száma: SZÜLŐ2021 – 1071
Projektidőszak: 2020.06.01-2021.05.31.
Projekt célja: A Szülő 2020 projekt szülőkre gyakorolt hatását és sikerességét látva célul tűztük ki, hogy a megkezdett munkát folytatjuk kibővített programokkal és lehetőségekkel, hogy a fogyatékos gyermekeket nevelő szülőknek segítséget tudjunk nyújtani.

Projekt bemutatása: A programban nagyrészt az előző programba bekapcsolódott szülők vesznek részt, akik a korábbi csoportfoglalkozásokat követően immár egyéni tanácsadásokon vesznek részt, amely során a családban jelentkező működési zavarok, illetve konfliktusok megoldása kerül középpontba. A találkozások során kiemelt szerepet kap a családon belüli kommunikáció fejlesztése, legyen szó házastárs vagy gyermek felé történő kommunikációról. A projekt során olyan családi nap megvalósítása is cél, mely a szülők nyitottságát és a családok közötti kapcsolatok erősödését is tudja szolgálni.

SZÜLŐ2020

Projekt címe: SZÜLŐ2020
Projekt azonosító száma: SZÜLŐ2020/A/28
Projektidőszak: 2020.06.01-2021.04.30.

Projekt célja: Célunk, hogy az Egyesületünk által gondozott, fogyatékossággal élő gyermekek, fiatal felnőttek szüleinek életvitelét segítsük, sorstárs közösség szervezésével. A sorstársi csoportok az elszigetelődés és a magány feloldásában segítenek hosszú távon.

Projekt bemutatása: A programban a fogyatékkal élő gyermeket, felnőttet nevelő szülők 10 alkalmas csoportfoglalkozáson vesznek részt. A foglalkozásokon leggyakoribb problémáikra reagálunk (nehézkes hozzájutás a szükséges információhoz, segítséghez, munkavállalás fogyatékos gyermek mellett, szociális kapcsolatok beszűkülése, elszigetelődés). A konkrét témakörökben olyan eszközöket, javaslatokat nyújtunk, melyek hosszú távon adnak megoldást. Mindemellett olyan közösséget csoportot építünk melynek fennmaradását a pályázatunk után is képesek vagyunk segíteni.