Adód 1%-ának felajánlásával Te is megkönnyítheted a fogyatékos gyermekek és családjaik mindennapjait.

Segítenék! Hogyan tovább?

Adóbevallásomat a NAV készíti el

Ha adóbevallását a NAV készíti el, akkor az erre a célra kialakított 18SZJA nyomtatványt kitöltve tud rendelkezni adód 1%-áról, amit 2021. május 20-ig küldhet el a hatóságnak elektronikusan, postai úton, vagy ügyfélkapun keresztül.

Adóbevallásomat a munkáltatóm készíti el és nyújtja be a NAV-hoz

Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, a 18EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban adja át neki, vagy 2021. május 20-ig elektronikusan ügyfélkapun keresztül vagy postai úton is eljuttathatja azt a NAV részére.

Egyéni vállalkozóként magam készítem el a bevallásom

Egyéni vállalkozóként az adóbevallás részét képezi a rendelkező nyilatkozat, amit 2021. február 25-ig kell visszaküldeni. Abban az esetben, ha nem adóbevallásakor nyilatkozik, a 18EGYSZA nyomtatványt május 20-ig van lehetősége eljuttatni a NAV-nak postai úton, ügyfélkapun keresztül, illetve elektronikusan.

Magánszemélyként magam készítem el a bevallásom

Magánszemélyként az adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 18EGYSZA jelű önálló nyomtatvány elektronikusan vagy postai úton történő visszaküldésével rendelkezhet. Ennek határideje: 2021. május 20.